7 februari 2019
Op de website van Guadalhorce Ecológico staan verlokkelijke
plaatjes van de seizoensproducten die in de riviervallei ten
westen van Málaga groeien. Al maanden voor onze aankomst
verheugden we ons erop: straks zouden we weer wekelijks
avocado’s, granaatappels, aubergines en een heleboel andere
sappige vruchten en groenten kunnen aanklikken, om op
donderdag onze bestelling bezorgd te krijgen.
De eerste donderdag was ook de dag waarop mijn boek werd
gepresenteerd. Ik had weinig in huis gehaald, de bestelling van
Guadalhorce zou immers komen. We bleven wachten en
wachten, tot er een appje kwam: de bezorger was door
persoonlijke omstandigheden verhinderd. Het was te laat om
nog boodschappen te gaan doen, zodat ik de presentatie ben
doorgekomen op droog brood.
Een week later ging alles goed en kregen we ons paradijselijke
eten. De week erop was het toch weer mis: de website met de
plaatjes werkte niet. ‘Die lui hebben vast een nieuw
management,’ zeiden we op z’n Nederlands geïrriteerd. ‘Gaat
het de volgende keer ook fout, dan kappen we ermee.’
Vandaag spande het erom, maar er is een doos
goddelijkheden gearriveerd.